Top Pl

Polityka Prywatności

Polityka prywatności Sklepu Internetowego www.ethno-world.shoplo.com
Cel gromadzenia i przetwarzania danych osobowych

  1. Dane osobowe naszych Klientów wykorzystywane są wyłącznie do celów realizacji zamówień lub kontaktu z Klientami w przypadku kłopotów wynikłych podczas realizacji zamówienia. Dane podawane podczas rejestracji lub składania zamówienia obejmują: imię, nazwisko, nazwę firmy, adres pocztowy, adres e-mail, telefon.
  2. Administratorem danych osobowych Klientów, w rozumieniu Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 . w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE  z dnia 27 kwietnia 2016 zwanym RODO jest Sprzedawca. Zgodnie z ustawą Sprzedający zobowiązuje się do ochrony danych osobowych Kupujących.
  3. Administrator oświadcza, że dane osobowe Klienta są przetwarzane zgodnie z przepisami dotyczącymi ochrony danych osobowych oraz ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.
  4. Administrator zbiera, przetwarza i przechowuje: imię i nazwisko Klienta lub nazwę firmy, opcjonalnie NIP, adres dostawy zamówionego towaru, nr telefonu oraz e-mail.
  5. Sprzedawca oświadcza, że podanie danych przez Klienta jest dobrowolne i niezbędne do realizacji zamówienia poprzez sklep internetowy Ethno-World.shoplo.com
  6. W przypadkach określonych prawem (naruszenie prawa, kontrola GIODO) lub naruszenia Regulaminu, dane mogą być przekazane uprawnionym do tego organom państwowym zgodnie z przepisami prawa.

Pliki „cookies”

  1. Sprzedawca stosuje mechanizm plików “cookies”, które podczas korzystania przez Klientów ze stron internetowych Sklepu, zapisywane są przez serwer Sprzedawcy na dysku twardym urządzenia końcowego Klienta. Stosowanie plików “cookies” ma na celu poprawne działanie stron internetowych Sklepu na urządzeniach końcowych Klientów. Mechanizm ten nie niszczy urządzenia końcowego Klienta oraz nie powoduje zmian konfiguracyjnych w urządzeniach końcowych Klientów ani w oprogramowaniu zainstalowanym na tych urządzeniach. „cookies” nie mają na celu identyfikacji Klientów.
  2. Sprzedawca stosuje mechanizm plików “cookies” w celu:
    1. zapamiętania informacji o urządzeniach końcowych Klientów;
    2. weryfikacji i rozwoju swojej oferty;
    3. statystycznym.
  3. Każdy Klient może wyłączyć mechanizm „cookies” w przeglądarce internetowej swojego urządzenia końcowego. Sprzedawca wskazuje, że wyłączenie „cookies” może jednak spowodować utrudnienia lub uniemożliwić korzystanie ze stron internetowych Sklepu.

Usunięcie danych osobowych
W każdej chwili można usunąć swoje dane osobowe ze zbioru poprzez usunięcie swojego konta. Można też w tym celu skontaktować się z obsługą Sklepu Internetowego.
Zmiana polityki prywatności
Regulamin może ulec zmianie. O treści zmian Regulaminu każdy Klient zostanie poinformowany przez umieszczenie przez Sprzedawcę na stronie głównej Sklepu Internetowego wiadomości o zmianie Regulaminu, zawierającej zestawienie zmian Regulaminu.

Informacja o przetwarzaniu danych osobowych zgodna z RODO.

  1. Administratorem danych osobowych jest Ethno-World Sp. z.o.o, z siedzibą w Warszawie, al. Armii Ludowej 6/164, 01-571 Warszawa, e-mail: info@ethno-world.pl.
  2. Administrator powołał Inspektora Ochrony Danych, e-mail: iod@ethno-world.pl.
  3. Dane osobowe będą przetwarzane w celu realizacji zamówień towaru w sklepie internetowym Ethno-World.shoplo.com oraz będą udostępniane operatorom pocztowym (Poczta Polska) lub przewoźnikom (DPD) wyłącznie w celu dostarczenia zamówienia oraz firmie pośredniczącej w płatnościach elektronicznych.